Tel:

085 27 37 484

Fax:

085 27 35 868

Adres:

Postbus 2061

1990 AB, Velserbroek

E-mail:

info@kromhoutprefab.nl

Wat is Houtskeletbouw?

Voor degene die nieuw is met het begrip ''houtskeletbouw''

Houtskeletbouw (afgekort HSB) is het maken van constructieve elementen, zoals wanden, vloeren, daken, goten, etc. van hout. Deze elementen worden opgebouwd uit een framewerk van houten balken, welke wordt voorzien van beplating, de nodige dampremmende en open folies en isolatiemateriaal.

 

Voorbeeld; we maken een woning van HSB, dan worden de constructieve elementen zoals de dragende wanden, vloeren, daken en goten gemaakt van houtskeletbouw elementen.

 

Het casco is dus van hout. Vervolgens is zowel de buiten als binnenzijde op elke denkbare manier af te werken. Zo kan bijvoorbeeld buiten een metselwerk gevel gemaakt worden, rabat hout worden aangebracht, stucwerk of combinaties hiervan.

Op het dak kunnen alle soorten dakpannen, rietdaken, leien, etc. worden aangebracht. Binnen worden de wanden en plafonds veelal voorzien van gipsplaat en vervolgens gestukadoord. Qua uiterlijk wijkt er dus niets af aan de traditionele manier die men in Nederland veelal gewend zijn te bouwen. Alleen het casco is van HSB, met alle voordelen die daarbij horen. Houtskeletbouw wordt in de Scandinavische landen en Amerika heel erg veel toegepast, in Nederland is deze markt groeiend. Kromhout Prefab produceert deze elementen in eigen fabriek.

Voordelen

De voordelen van het bouwen met HSB zijn groot ten opzichte van de traditionele manier van bouwen.

Omdat wij de elementen prefabriceren zijn de voordelen nog groter.

 

- Hoge isolatiewaarden.

- Door het prefabriceren worden ''bouwfouten'' tot een minimum beperkt.

- Er wordt in de werkvoorbereiding zeer goed nagedacht over de manier van detailleren, luchtdichtheid, etc.

- De elementen in onze fabriek worden onder de juiste omstandigheden geproduceerd.

- Gunstige prijs. Doordat hout vele malen lichter is dan steen wordt het gewicht van het gebouw lager, hierdoor kunnen de heipalen en/of fundering lichter worden uitgevoerd.

- Door het prefabriceren neemt de bouwtijd (= kosten) af. In een aantal dagen kan een complete woning worden geplaatst al dan niet inclusief voorgemonteerde kozijnen, elektra leidingen, etc. In deze korte tijd is de woning direct wind en waterdicht en kan begonnen worden met de afbouw.